Machteloos Feyenoord ontsnapt aan nederlaag in Utrecht

Reacties

Feyenoord heeft bij FC Utrecht opnieuw punten verspeeld. De Rotterdammers kwamen nog goed weg met een gelijkspel: 0-0. Daarmee werd voor de zesde keer op rij niet gewonnen in een uitduel (G3, V3) en bezet Feyenoord niet langer de derde plaats.

Machteloos Feyenoord ontsnapt aan nederlaag in Utrecht

Voor Feyenoord kwam in Utrecht een einde aan een hectische week, die begon met een waanzinnige comeback tegen Excelsior (3-2 winst, na 0-2 achterstand bij rust). Vervolgens eindigde het Europese avontuur tegen AS Roma met een anticlimax (2-1 verlies en een blessure voor spits Colin Kazim-Richards). Een dag later werd bekend dat trainer Fred Rutten aan het einde van het seizoen vertrekt bij de Rotterdammers.

In de eerste helft maakte zowel Utrecht als Feyenoord een apathische indruk. Beide clubs kwamen aanvallend gezien niet verder dan wat speldenprikjes. Het grootste spektakel voor rust kwam door een opstootje dat ontstond toen Utrecht de bal weigerde buiten te spelen op het moment dat Lex Immers (foto boven in duel met Jeff Hardeveld) geblesseerd op de grond lag.

Na de hervatting bracht Rutten Elvis Manu voor Jens Toornstra om zijn elftal van wat extra aanvallend elan te voorzien, maar het was Utrecht dat het meest aanspraak kon maken op de zege. De Domstedelingen doken via Christian Kum en Sébastien Haller gevaarlijk op voor het doel van Kenneth Vermeer, maar Kum schoot over, terwijl Haller op het laatste moment gestuit werd door Terence Kongolo.

Pas dertien minuten voor tijd kreeg Feyenoord de eerste serieuze mogelijkheid. Na een mooie aanval kon Karim El-Ahmadi vrij uithalen, maar het schot van de middenvelder werd gekeerd door Robbin Ruiter. Vijf minuten voor tijd leek Utrecht toch loon naar werken te krijgen door een kopbal van Haller, maar Kongolo redde een punt voor Feyenoord door de inzet van de lijn te halen.

Keldering
Door het gelijkspel bij Utrecht zet de keldering van Feyenoord op de ranglijst door. De Rotterdammers staan nu vierde en als Ajax vanmiddag de topper van PSV wint, wordt het gat naar de tweede plaats acht punten. Daarmee dreigt het seizoen van Feyenoord als een nachtkaars uit te gaan. Opponent Utrecht blijft twaalfde.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.