Machteloos AZ moet Holman afstaan voor Asia Cup

AZ kan in januari niet beschikken over Brett Holman. De 26-jarige aanvaller is door de Australische voetbalbond opgeëist. Hij moet zich na de jaarwisseling melden voor het toernooi om de Asian Cup, dat tussen 7 en 29 januari plaatsheeft in Qatar.

Machteloos AZ moet Holman afstaan voor Asia Cup

Australië zit in een groep met Zuid-Korea, India en Bahrein. Dientengevolge kan Holman ook niet met AZ mee op trainingskamp naar Turkije. 'Sommige dingen kun je nu eenmaal niet veranderen', zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart tegen Voetbal International.

'Als het een evenement van de officiële internationale kalender betreft en de speler wil zelf graag, staan wij machteloos. Het is mooi om een hoop internationals in je selectie te hebben, maar soms ook hinderlijk.'

Holman is een vaste waarde voor trainer Gertjan Verbeek. Tot nu toe kwam hij tot vijftien competitieduels, twee goals en drie assists. In de Europa League was hij eveneens twee keer trefzeker.

Door de winterstop blijft de afwezigheid van Holman nog beperkt tot twee competitieduels, met Heracles Almelo (uit, 21 januari) en VVV-Venlo (thuis, 29 januari). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's