MacDonald draagt bij aan zege SV Roeselare

SV Roeselare boekte de derde zege van het seizoen. De ploeg van trainer Dennis van Wijk was met 3-1 te sterk voor Charleroi.

Met Harrie Gommans, Arturo ten Heuvel en Sherjill MacDonald begonnen drie Nederlanders in de basis bij Roeselare. Laatstgenoemde opende de score. MacDonald was zijn directe tegenstander te snel af en knalde hard raak.

De 1-0 viel al in de vierde minuut, maar drie minuten later was het alweer gelijk. Mohsine Yayour benutte een strafschop namens Charleroi. Desondanks bleef Roeselare de betere ploeg. Ivan Perisic zorgde voor 2-1 en op aangeven van MacDonald tekende Mahamadou Dissa voor 3-1.

Ondanks de winst blijft Roeselare wel hekkensluiter in de Jupiler Pro League. De achterstand op Bergen en FCV Dender EH bedraagt nog twee punten. Charleroi, dat het duel met negen man beëindigde, bezet de twaalfde plaats.