Maccabi Tel Aviv reist met heel goed gevoel naar Eindhoven

Maccabi Tel Aviv heeft zaterdag zijn laatste competitieduel voor de eerste ontmoeting met PSV in de Conference League in winst omgezet. Het betrof niet zomaar een wedstrijd, maar de derby van Tel Aviv tegen Hapoel: 2-3. De winnende goal viel in de blessuretijd.

PSV
PSV
1 - 0
Maccabi Tel Aviv

Voormalig NAC Breda-speler Stipe Perica maakte dit seizoen al furore door de eerste goal in het hoofdtoernooi van de Conference League aan te tekenen. Zaterdag zorgde hij al na drie minuten voor de 0-1 in de 161ste derby van Tel Aviv.

Ben Bitton maakte na 25 minuten gelijk, maar Maccabi Tel Aviv kwam dankzij een treffer van Dan Biton na vijftig minuten weer aan de leiding. Door toedoen van Osher Davida leek de thuisploeg alsnog een punt te veroveren, maar in de 93ste minuut besliste Djordje Jovanovic anders: 2-3.

Na 22 speelrondes bezet Maccabi Tel Aviv de derde plaats, op acht punten van koploper Maccabi Haifa. De tussenronde van de Conference League bereikte de ploeg door als tweede te eindigen in een groep met LASK Linz, HJK Helsinki en Alashkert.

De eerste ontmoeting tussen PSV en Maccabi Tel Aviv is in Eindhoven en begint donderdag om 18.45 uur. Een week later is de return. De winnaar van het tweeluik gaat naar de achtste finale van de Conference League, waarvan AZ en Feyenoord al zeker zijn.

Op VI PRO brengen we in de aanloop naar het duel van PSV met Maccabi Tel Aviv een uitgebreide analyse over de Israëlische ploeg.