Maaskant wil dat NAC-spelers kiezen tussen hart en verstand

Reacties

NAC Breda kan voor het thuisduel met PSV terugvallen op een goede onderlinge balans in Breda, maar de algehele thuisvorm van dit seizoen is dramatisch. Trainer Robert Maaskant is vol goede moed.

Maaskant wil dat NAC-spelers kiezen tussen hart en verstand

Sinds Maaskant begin januari terugkeerde bij NAC, wonnen de Bredanaars nog geen wedstrijd. Het feit dat koploper PSV op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion is in dat opzicht niet echt een hoopgevende zaak. Desondanks is Maaskant hoopvol over het treffen van dinsdagavond. 'Thuis zijn we nooit kansloos', zo meldt hij op de clubwebsite.

Opmerkelijke teksten, aangezien alleen PEC Zwolle dit seizoen in Breda op een nederlaag werd getrakteerd. 'Verdedigend staan we de afgelopen wedstrijden goed, nu moeten we aanvallend meer brengen. Het is een keuze die je maakt tussen je hart en je verstand', weet Maaskant. 'Je hart zegt: open spelen en naar voren voetballen. De resultaten van de eerste seizoenshelft zeggen echter genoeg over hoe dat heeft uitgepakt. We kunnen beter realistisch spelen en zorgen dat we organisatorisch alles op orde hebben.'

Want hoewel PSV in de laatste zeven seizoenen alleen in 2012 met een overwinning terugkeerde naar Eindhoven, weet Maaskant dat het pittig wordt. 'We moeten natuurlijk wel realistisch blijven. Het is de nummer één tegen de nummer zeventien, dat zegt genoeg.' Op de laatste dag van de transferwindow verzekerde NAC zich met Felitciano Zschusschen bovendien van de zevende winterse versterking. Eerder kwamen Guyon Fernandez, Menno Koch, Dirk Marcellis, Ruben Ligeon, Hakim Borahsasar en Divine Naah al naar Breda. Laatstgenoemde is nog niet speelgerechtigd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.