Maaskant volgt Rutjes op als technisch directeur NAC

Reacties

Trainer Robert Maaskant zal op korte termijn benoemd worden als technisch directeur van NAC Breda. De geboren Schiedammer neemt de taken over van Graeme Rutjes.

Maaskant volgt Rutjes op als technisch directeur NAC

Rutjes vertrok dinsdag uit het Rat Verlegh Stadion omdat er in hem geen enkel vertrouwen meer bestond binnen de club. Maaskant blijft ook gewoon hoofdtrainer.

Formeel moet de benoeming van Maaskant nog zijn beslag krijgen, maar niemand die er aan twijfelt dat de oefenmeester de functies gaat combineren. Officieus nam hij de rol van technisch directeur sinds zijn terugkeer in Breda, begin vorige maand, al waar.

Hij onderhandelde met spelers en haalde nieuwelingen uit zijn netwerk naar NAC. De coach heeft zelf al aangegeven dat hij openstaat voor de dubbelfunctie voor de rest van het seizoen. Veel andere opties heeft de Brabantse club ook niet. Geld is niet beschikbaar om een nieuwe technisch directeur aan te stellen.  

Zaterdag wacht NAC een belangrijke testcase in de strijd om lijfsbehoud. De nummer zeventien van de Eredivisie gaat dan op bezoek bij concurrent ADO Den Haag, dat bij winst een vrijwel onoverbrugbare voorsprong neemt op de Brabanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.