Maaskant overweegt Ten Rouwelaar te slachtofferen

Reacties

Coach Robert Maaskant van NAC Breda denkt er over om doelman Jelle ten Rouwelaar (34) te slachtofferen. Dit zegt de geboren Schiedammer tegen Voetbal International.

Maaskant overweegt Ten Rouwelaar te slachtofferen

Mogelijk krijgt wisselkeeper Gábor Babos (40) zondag de voorkeur, wanneer de Brabanders in eigen huis FC Groningen ontvangen. NAC is al veroordeeld tot het spelen van play-offs om lijfsbehoud.

In het duel met FC Groningen kan Maaskant bekijken hoe Babos, die zijn geluk na dit seizoen gaat beproeven bij amateurclub Halsteren, zich manifesteert in wedstrijdverband. 'Dat is een heel serieuze optie, ja', aldus Maaskant. 'We bedrijven topsport. Als blijkt dat een andere keeper beter is, krijgt hij de voorkeur. Zo gaat dit tenslotte ook bij spelers.'

Ten Rouwelaar speelde zondag in de met 3-2 verloren wedstrijd bij AZ een negatieve hoofdrol bij NAC. Bij twee van de drie tegentreffers ging de Fries niet vrijuit, nadat hij tijdens eerdere duels ook al regelmatig de fout in ging. Maaskant: 'Jelle stelt zich heel schuldbewust op. Dat siert hem. Alleen: zijn fouten moeten niet ten koste gaan van het team. Vandaar dat ik tegen FC Groningen mogelijk voor een ander kies. Daar ga ik deze week eens goed over nadenken.'

Babos is bezig aan zijn tweede seizoen als reservekeeper van NAC, de club die hij tussen 2000 en 2004 al diende als eerste doelman. De Hongaar speelde ook voor Feyenoord en liefst acht seizoenen voor NEC. Overigens kan Maaskant in de play-offs tegen degradatie hoogstwaarschijnlijk geen beroep doen op Kenny van der Weg. De linksback staat voorlopig aan de kant met een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.