Maaskant opnieuw in beeld bij NAC Breda

Reacties

Robert Maaskant (45) is opnieuw in beeld voor een dienstverband bij NAC Breda. Op de achtergrond wordt door directie en financiers gesproken over een rol als een soort Engelse manager voor de geboren Schiedammer. Dat bevestigen bronnen in het Rat Verlegh Stadion.

Maaskant opnieuw in beeld bij NAC Breda

Beide partijen hebben echter afgesproken niet officieel naar buiten te treden voordat er (mogelijk) iets definitief wordt. Op dit moment staat Maaskant als veldtrainer onder contract bij het Amerikaanse Columbus Crew, maar clubs hoeven geen transfersom te betalen om hem over te nemen. ‘Voorlopig ga ik er vanuit dat ik op 3 januari terugvlieg naar de Verenigde Staten’, is het enige dat Maaskant op dit moment kwijt wil.

Het is een publiek geheim dat de trainer, die tussen 2008 en 2010 ook al de scepter zwaaide bij NAC, graag terugkeert in Europa. Afgelopen najaar gold hij ook al als voorname kandidaat als opvolger van de ontslagen Nebojsa Gudelj. De clubleiding koos toen echter voor de onervaren Eric Hellemons. Onder diens leiding pakt de club evenwel nog minder punten dan onder Gudelj.

Hellemons heeft eerder al aangegeven dat hij niet onwelwillend staat tegenover de komst van Maaskant als man boven hem. De twee kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij RBC Roosendaal en hebben nog frequent contact. Hellemons en hij hebben dezelfde ideeën over voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.