Maaskant ligt onder vuur bij NAC Breda

Reacties

De spelersraad van NAC Breda gaat vanavond om de tafel met de raad van commissarissen van de Eerstedivisionist. De tegenvallende resultaten en positie van trainer Robert Maaskant zijn onderwerp van gesprek.

Maaskant ligt onder vuur bij NAC Breda

NAC Breda bezet de zesde plaats in de Jupiler League. De eindverantwoordelijke, Maaskant, staat om die reden onder grote druk. Een deel van de spelersgroep heeft geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking met de oefenmeester, die afgelopen januari naar NAC kwam om de ploeg aan lijfsbehoud in de Eredivisie te helpen. Dat mislukte. De Bredanaars verloren de finalewedstrijd van de play-offs van Roda JC.

Gezien de penibele financiële situatie van NAC is promoveren dit seizoen noodzaak. Maar het is hoogst onzeker of de Bredase club nog in die missie zal slagen. Het gat met koploper FC Volendam bedraagt tien punten. Bovendien hebben de Noord-Hollanders een wedstrijd minder gespeeld.

Maaskant zelf zegt nog alle vertrouwen te hebben in een succesvol seizoen. 'In een spelersgroep van twintig man heb je altijd jongens die het niet in je zien zitten. Ik ga er vanuit dat we er met elkaar uitkomen. We hebben de beste selectie van de Eerste Divisie en ik geloof dat dit zich in goede resultaten gaat vertalen.'

Behalve trainer is Maaskant ook technisch manager van NAC, dat de competitie over anderhalve week hervat met een uitwedstrijd tegen Achilles '29.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.