Maaskant: 'Het voorval al lang uitgesproken met Bossen'

Robert Maaskant wil zich met FC Groningen volledig kunnen richten op het thuisduel met VVV-Venlo en heeft daarom onder protest het schikkingsvoorstel van één wedstrijd geaccepteerd.

Maaskant: 'Het voorval al lang uitgesproken met Bossen'

'Nog voordat de aanklager betaald voetbal met zijn schikkingsvoorstel kwam, had ik het voorval al lang uitgesproken met scheidsrechter Bossen', legt Maaskant uit op de clubwebsite. 'Ik wil echter geen negatieve aandacht meer vestigen op deze zaak en vind de komende wedstrijd tegen VVV veel belangrijker om ons op te richten. Ik heb de straf dan ook onder protest geaccepteerd.'

Maaskant kwam zaterdag in de rust van het duel met PSV in aanvaring met Ruud Bossen. De trainer uitte zijn onvrede over een beslissing voorafgaand aan de 4-0 van PSV, hetgeen leidde tot een woordenwisseling. Bossen stuurde Maaskant daarop naar de tribune. Maar de coach van FC Groningen is zich van geen kwaad bewust.

Aanvankelijk, voordat hij hoorde dat het bij één duel schorsing zou blijven, was Maaskant van plan het voorstel aan te vechten. 'Ik zou niet weten waarom ik het zou accepteren', liet hij weten. Maar mogelijk heeft de strafmaat hem toch doen besluiten op dat voornemen terug te komen.

FC Groningen koerst met de huidige achtste plek, met vijf punten voorsprong op Heracles Almelo, ADO Den Haag en NEC Nijmegen af op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen