Maaskant: 'Het is zo dat de beste heeft gewonnen'

Wisla Kraków werd donderdagavond met ruime cijfers aan de kant gezet door FC Twente (4-1). Trainer Robert Maaskant was na afloop behoorlijk teleurgesteld over het resultaat, maar moest desondanks erkennen dat de nederlaag volkomen terecht was.

'Ik ben boos over de tegengoals die we kregen', zegt Maaskant. 'Ik ben teleurgesteld over deze prestatie, want we kunnen beter dan we hebben laten zien. Op een gegeven moment werden we bijna onder de voet gelopen door FC Twente en dat vond ik niet nodig. Het is wel zo dat de beste heeft gewonnen.'

Wisla was voor rust de onderliggende partij, maar kreeg toch nog enkele goede mogelijkheden. 'We hebben onze momenten gehad. Daarnaast hebben we enkele doelpunten wel heel gemakkelijk weggegeven. We gokten op de uitval, omdat we drie creatieve spelers misten. Dat pakte aanvankelijk goed uit. Te gemakkelijk komt FC Twente dan langszij.'

Maaskant had bij de 2-1 achterstand in de rust nog vertrouwen in een goed resultaat, maar werd na de onderbreking binnen de kortste keren met zijn neus op de feiten gedrukt. 'Ik zei dat we compact moesten blijven spelen, want ik wist dat FC Twente door zou gaan met drukken. We deden niet genoeg en daardoor loop je uiteindelijk tegen een grote nederlaag aan tegen een kwalitatief betere tegenstander.' Foto: VI Images