Maaskant haalt Zeefuik weer bij selectie van Groningen

Género Zeefuik keert voor het thuisduel van zaterdagavond met VVV-Venlo terug in de wedstrijdselectie van FC Groningen. De spits werd onlangs door coach Robert Maaskant nog verbannen uit de selectie omdat hij een individueel trainingsprogramma moest gaan volgen.

Maaskant haalt Zeefuik weer bij selectie van Groningen

Maaskant was niet tevreden over het fysieke gestel van Zeefuik. 'We zijn twee maanden geleden met Género een traject gestart omdat we vonden dat hij doseerde in wedstrijden. Dat kwam omdat hij niet fit was. We hebben hem de kans gegeven om op een bepaald niveau te komen met extra trainingen, een dieet enzovoort', lichtte Maaskant destijds toe.

'Ik moest dus wel ingrijpen. Dat is voor zijn carrière ook belangrijk. Die jongen is 22 en moet hier even doorheen. We hopen dat het een maand duurt en misschien zelfs korter. Dan hebben we weer een uitstekende speler die wel negentig minuten volle bak gaat', vulde Maaskant destijds aan.

Twee weken na de verbanning keert Zeefuik dus terug. In de tussenliggende periode liet Maaskant al weten dat de spits op de goede weg was en al de nodige kilo's verloor.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's