Maaskant en Wisla met één been in Champions League

Robert Maaskant heeft zich met Wisla Kraków een zeer goede uitgangspositie voor de return in de play-offs om Champions League verschaft. De Nederlandse trainer zag hoe zijn ploeg, de Poolse kampioen, in eigen huis door een schitterend doelpunt van Patryk Malecki met 1-0 won van Apoel Nicosia (Cyprus).

Aan Poolse zijde bleef de Nederlandse inbreng beperkt tot de basisplaats van Kew Jaliens. De verdediger kon met zijn ploeg in het eerste halfuur maar moeilijk onder de druk van de bezoekers uitkomen. Naarmate het eerste bedrijf vorderde, worstelde de gastheren zich meer en meer onder de Cypriotische druk vandaan.

Waar Wisla in de eerste helft maar af en toe gevaarlijk werd, was Maor Melikson vlak na de onderbreking zeer dicht bij de openingstreffer. Zijn vrije trap belandde boven op de lat. In het vervolg van de tweede helft hielden beide ploegen elkaar aanvankelijk in de tang. Een ware explosie in de benen van Malecki bracht uitkomst voor Wisla.

Malecki liet een fraaie solo volgen door een kiezelhard schot. De inzet verdween op schitterende wijze in de bovenhoek. In de slotfase hield het keurkorps van Maaskant de voorsprong vast waardoor de Nederlandse coach op dinsdag (23 augustus) definitief plaatsing voor het miljoenenbal kan afdwingen. Een doelpunt in het uitduel zou de opgave voor Apoel een nog maar eens stuk moeilijker maken. Foto: VI Images