Maas vindt Vitesse zielig, Suárez wil terugkeren bij Ajax

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Maas vindt Vitesse zielig, Suárez wil terugkeren bij Ajax

'Ja, wij zijn een heel zielig team.'
• Vitesse-trainer Rob Maas reageert in De Telegraaf op de psychologische oorlogsvoering voorafgaand aan het duel met SC Heerenveen. Collega Foppe de Haan noemde Vitesse immers zowel fysiek als mentaal kwetsbaar tijdens zijn perspraatje.

'De hele club is klaar voor de Eredivisie. Daar heeft Alex Pastoor als trainer en vakman een zeer groot aandeel in.'
• Na jaren vol pessimisme durft Sparta Rotterdam weer te dromen van de titel in de Jupiler League en promotie naar de Eredivisie. De Kasteelheren hebben een voorsprong van liefst negen punten en dus concludeert Leo Beenhakker in De Telegraaf dat de Rotterdammers klaar zijn voor een terugkeer op het hoogste niveau.

Coach Pastoor is dat met Beenhakker eens. Hij dagdroomt van een titel. 'Ik deed op een gegeven moment m'n ogen dicht en ik liet door me heen gaan hoe het zou voelen als we als kampioen het veld af zouden stappen. Ik weet hoe dat voelt nu.' (RTV Rijnmond)

• Sympathiek! Tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo steunden fans van Go Ahead Eagles Kenneth Vermeer met een spandoek. De Feyenoord-doelman werd afgelopen week aanzienlijk minder liefdevol ontvangen door supporters van zijn oude club Ajax en dus kon hij een positieve boodschap wel gebruiken.

'We maakten in de kleedkamer grapjes over Edin Dzeko, want hij had een flink aantal kansen gemist. Vandaag was de assist perfect, net als het afwerken. Dzeko mag het team mee uit eten nemen.'
• Na 709 minuten zonder doelpunt kwam AS Roma-spits Edin Dzeko vrijdag tegen Carpi (3-1 winst) weer eens tot scoren. Trainer Luciano Spalletti vond dat een bedankje aan zijn ploeggenoten wel op zijn plaats was na deze treffer. (Mediaset Premium)

• Vlak voor de transferdeadline maakte Mbark Boussoufa zijn rentree bij AA Gent. Trainer Hein Vanhaezebrouck zat eigenlijk niet echt op de verloren zoon te wachten en schreef hem niet in voor de Champions League. Daar heeft hij nu spijt van. 'Wat wil je? Zijn transfer was met het idee dat hij klaar ging zijn tegen de play-offs. Dan moet ik hem toch niet op de lijst voor de Champions League zetten? Boussoufa is fysiek en mentaal veel verder dan verwacht en mij verteld werd. Het is spijtig van die CL-lijst, dat geef ik toe.' (Sporza)

'Pep Guardiola is de Albert Einstein van het voetbal. Zijn geheim is dat hij je anders naar dingen kan laten kijken.'
• Nu bekend is dat Pep Guardiola na dit seizoen aan de slag gaat als manager bij Manchester City, vragen Engelse kranten aan ex-spelers van de Spaanse trainer wat ze van hem denken. Dat levert Guardiola vooral lovende kritieken op, in dit geval van Barcelona-rechtsback Dani Alves. (The Times)

Gianluigi Buffon is volgens lezers van France Football de beste keeper aller tijden. De Italiaanse goalie van Juventus kreeg 44 procent van de stemmen en hield Fabien Barthez (zeventien procent), Lev Yashin en Oliver Kahn (beiden zeven procent) achter zich. Edwin van der Sar werd zevende met drie procent van de stemmen.

'Ik wil nog jaren bij Barcelona blijven, maar het lijkt me ook mooi om terug te keren bij Ajax. Die club heeft me namelijk de kans gegeven om mijzelf als speler te ontwikkelen in Europa.'
• Ajax-fans mogen voorzichtig blijven hopen dat Luis Suárez ooit nog terugkeert in Amsterdam. De 29-jarige aanvaller van Barcelona is Ajax nog altijd dankbaar. Wat die woorden waard zijn, moet de komende jaren gaan blijken. (Daily Mail)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.