Maas: 'Normaal gesproken pakt de keeper die bal'

Rob Maas heeft zijn tweede wedstrijd als interim-trainer van Vitesse verloren. Op bezoek bij Ajax werd het door een hele vroege goal van Riechedly Bazoer 1-0.

De nederlaag kwam hard aan bij Maas, vertelde hij na afloop aan FOX Sports. 'Deze nederlaag is als een koude douche. Eén moment bepaalt de wedstrijd. We hadden wel negentig minuten de tijd om het goed te maken, maar we hebben vandaag te weinig gecreëerd om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Ik vond ons in heel lange periodes wel de bovenliggende partij, maar de kansen waren uiteindelijk voor Ajax.'

Doelman Eloy Room greep bij de treffer van Bazoer helemaal mis. Maas: 'Neem ik Room iets kwalijk? Hij laat die bal los, dat zal hij zelf ook wel weten. Het mag niet gebeuren dat je na één minuut achter komt te staan. Normaal gesproken pakt de keeper die bal, maar nu laat hij hem los. De ploeg heeft gespeeld om zich te herpakken, dat is het positieve van deze wedstrijd. Je speelt wel tegen de koploper natuurlijk, we hebben er echt een wedstrijd van proberen te maken.' Maas ging ook nog even in op de staat van het veld in de Arena. 'Ota had veel last van het veld, maar hij was niet de enige vandaag met dat probleem.'

Room
Room zelf baalde als een stekker van zijn fout vlak na de aftrap. 'Dit was niet het gewenste begin. Het gebeurde zo vroeg in de wedstrijd, dus ik moest ook weer verder. Je moet jezelf proberen te herpakken en weer doorgaan. De voorzet komt van Dijks en het leek mij een gemakkelijke vangbal, maar Milik kwam schuin achter me voorlangs en schampte de bal volgens mij nog iets, waardoor ik de bal niet had. Als ik de beelden nu zie, had ik moeten stompen. Maar dat is altijd achteraf, op het moment zelf gaat alles zo snel. Ik probeerde de bal te vangen, dat lukte niet en het werd afgestraft.'