Maas neemt Leerdam in genade aan: 'Klaar'

Reacties

Rob Maas maakt een einde aan de verbanning van Kelvin Leerdam. De trainer van Vitesse laat hem zaterdag tegen Excelsior nog wel buiten zijn selectie.

Maas neemt Leerdam in genade aan: 'Klaar'

Leerdam was vorige week woensdag uit de selectie gezet vanwege een gebrekkige instelling. 'Kelvin heeft niet de juiste energie die bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van het groepsproces binnen de A-selectie', gaf directeur Mo Allach uitleg over de sanctie.

Inmiddels heeft Leerdam zijn leven gebeterd. Maas zet dan ook een streep onder het hoofdstuk. 'Vanaf maandag sluit Kelvin wel weer aan bij de selectie. Ik heb met hem gepraat. Klaar', zei de trainer op de clubwebsite.

Voor de wedstrijd tegen Excelsior is Leerdam dus nog niet beschikbaar. Maandag sluit hij weer aan bij de groep. Daarmee is hij een van de twee afwezigen, aangezien Milot Rashica nog te veel last heeft van een knieblessure om zaterdag binnen de lijnen te komen.

Maas verwacht zaterdag een vergelijkbare wedstrijd als woensdag tegen PEC Zwolle (1-1). 'We zijn heel dominant geweest. Je ziet dat tegenstanders zich steeds meer op ons spel gaan instellen. Het is aan ons om daar een oplossing voor te vinden', aldus de trainer. 'Ik denk niet dat Excelsior ons onder druk gaat zetten. Ik verwacht een beetje hetzelfde spelbeeld als tegen PEC Zwolle.'

Groenendijk
Vitesse treft in Excelsior een tegenstander die woensdag voor de vijfde keer op rij als verliezer van het veld stapte. Trainer Fons Groenendijk laat zich allerminst uit het veld slaan door die treurige reeks.

'We hebben de goede dingen uit de wedstrijd tegen PSV gehaald en die waren er gelukkig voldoende', zegt de trainer op de Excelsior-website. 'Bovendien hebben we weliswaar vijf keer op rij verloren, ik zie nog geen aangeslagen ploeg. Ik zie een groep die zijn best doet en goed traint. Dat verwijt kunnen we de ploeg ook niet maken. Het verschil tussen winnen en verliezen is alleen heel klein op dit moment.'

Excelsior staat steeds aan de verkeerde kant. De laatste zege in de Eredivisie dateert van 7 november. Groenendijk zag woensdag genoeg aanleiding positief te zijn. 'Tegen PSV kwamen we afgelopen woensdag snel op achterstand, maar daarna gingen wij vol op jacht naar de gelijkmaker en lieten we behoorlijk goed voetbal zien. Dat moet ons houvast bieden, ook voor de wedstrijd van morgen tegen Vitesse.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.