Lyon-voorzitter dolgelukkig met 'droomtransfer' Memphis

Reacties

Voor Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas is het aantrekken van Memphis Depay een droom die uitkomt. De 67-jarige Fransman noemt de Nederlander een speler met 'gigantisch veel talent' en hoopt niet teleurgesteld te worden.

Lyon-voorzitter dolgelukkig met 'droomtransfer' Memphis

Woensdag werd bekend dat Memphis de overstap van Manchester naar Lyon maakt, maar de 22-jarige aanvaller is nog niet gepresenteerd in Frankrijk. Aulas verwacht dat dat niet lang meer gaat duren. Sterker nog: als de laatste details vrijdag reeds worden verwerkt, kan Memphis al bij de wedstrijdselectie voor het duel met Olympique Marseille op zondagavond (21.00 uur) zitten.

Als het aan Aulas ligt gaat Memphis zo snel mogelijk spelen voor zijn club. De 27-voudig international is volgens de voorzitter de perfecte aanvulling voor de selectie van de Franse nummer vier. 'Hem aantrekken was een droom, want hij is precies het type speler waarnaar we op zoek waren. Bovendien heeft hij een bepaalde flair', aldus Aulas tegen RMC Sport.

'Het klopt dat José Mourinho hem niet vaak gebruikte, maar dat gaf ons de gelegenheid om te onderhandelen met United. We halen een speler binnen die zijn gigantische talent wil laten zien. Er was heel veel interesse in hem tijdens zijn tijd bij het Nederlands elftal en PSV, waar hij twee fantastische seizoenen heeft gehad. Als je hem zichzelf ziet ontwikkelen, krijg je de indruk dat hij zijn enorme talent echt wil laten zien. Dus we hopen dat we niet teleurgesteld worden.'

Memphis' oude trainer Fred Rutten denkt dat Aulas zich daar geen zorgen over hoeft te maken. 'Memphis heeft het karakter om terug te komen.' Mocht het duel met Marseille te vroeg komen, dan kan Memphis een week later in de thuiswedstrijd tegen Lille zijn debuut maken. De Nederlander is niet speelgerechtigd voor de Europa League-duels met AZ in februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.