Lyon ziet concurrenten naderen door gelijkspel in Monaco

Reacties

Olympique Lyon heeft verzuimd de voorsprong op Olympique Marseille en Paris Saint-Germain te herstellen tot vier punten. Waar de achtervolgers dit weekend allebei met 1-0 wonnen, speelde de koploper van de Franse Ligue 1 doelpuntloos gelijk in de uitwedstrijd tegen AS Monaco.

Lyon ziet concurrenten naderen door gelijkspel in Monaco

De kraker in Stade Louis II was er een tussen twee ploegen in blakende vorm. Monaco had zes van de laatste zeven competitieduels gewonnen, terwijl Marseille bezig was aan een zegereeks van zeven duels. Het resultaat was een gelijkopgaand maar weinig spectaculair duel, dat uiteindelijk geen winnaar kende.

Monaco miste al in de eerst helft dé kans op de winnende treffer, toen Dimitar Berbatov (foto) tegen de paal kopte terwijl hij had moeten scoren. Bij Lyon liet zich het gemis van de geblesseerde topscorer Alexandre Lacazzette zwaar voelen. Zonder de 23-jarige spits, goed voor 21 competitiegoals, ontbrak het de lijstaanvoerder aan echte stootkracht.

Dat zal trainer Hubert Fournier zorgen baren, zeker als Lacazette ook zaterdag in de topper tegen Paris Saint-Germain ontbreekt. Die wedstrijd kan nog wel eens cruciaal blijken voor de titelstrijd, nu het gat tussen Lyon en zijn concurrenten is geslonken tot twee punten. Voor Monaco rest de strijd om de vierde plaats met Saint-Étienne, dat zondag verloor van Caen en eveneens veertig punten heeft, negen minder dan Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.