Lyon wint ruim en verkleint gat met koploper Lille

Olympique Lyon blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap. De nieuwe nummer twee van Frankrijk versloeg op eigen terrein AS Nancy met ruime cijfers: 4-0.

Yoann Gourcuff (foto) was acht minuten voor rust verantwoordelijk voor het eerste doelpunt. Een zeer productief laatste kwartier zorgde uiteindelijk voor de ruime overwinning. Jérémy Pied, Miralem Pjanic en Jimmy Briand waren allen trefzeker.

Door de winstpartij loopt Lyon in op Lille, dat fier aan kop gaat in de Ligue 1. Het verschil met de lijstaanvoerder bedraagt vier punten, al heeft de Europa League-tegenstander van PSV nog wel een duel tegoed.

Olympique Marseille en Stade Rennes kunnen dit weekend bij winst Lyon weer aflossen als nummer twee. Foto: VI Images