Lyon wint ook niet van nummer voorlaatst

Gérard Houllier deed afgelopen week nogal nonchalant toen Olympique Lyon voor de tweede opeenvolgende keer had verloren. Maar ook het derde duel in 2007 eindigde niet in een zege voor de ploeg die in 2006 ongenaakbaar was in Frankrijk.

Nummer voorlaatst Olympique Nice hield Lyon op een 1-1 gelijkspel in Stade Gerland. De bezoekers waren in de 35ste minuut zelfs op voorsprong gekomen via een fraai schot van Bakary Koné. Vijf minuten later bekroonde Milan Baros zijn debuut door de 1-1 binnen te tikken.

In de slotfase kreeg Olympique de kans alsnog de drie punten te pakken. Maar Fred miste een strafschop nadat Hatem Ben Arfa onreglementair was gestopt.

'We maken een moeilijke tijd door', reageerde Houllier. 'Ik kan de spelers niets kwalijk nemen, we hadden flink wat kansen om te scoren. We moeten wachten en door blijven gaan met het goede werk. Het zal voorbij gaan, ik heb alle vertrouwen in deze ploeg.'

De voorsprong van Lyon op de eerstvolgende ploeg is geslonken tot dertien punten. Lille is de nieuwe nummer twee omdat het met 1-0 won bij Girondins Bordeaux en omdat Olympique Marseille met 2-0 verloor bij Le Mans.