Lyon verlost Rafael van reserverol onder Van Gaal

Reacties

Rafael vervolgt zijn loopbaan in de Ligue 1. Olympique Lyon neemt de Braziliaanse rechtsback over van Manchester United.

Lyon verlost Rafael van reserverol onder Van Gaal

Met de overgang is volgens Engelse media een transfersom van drie miljoen euro gemoeid. Rafael is met Lyon een contract tot de zomer van 2019 overeengekomen. Hij is na Jérémy Morel en Claudio Beauvue de derde aanwinst voor de Franse topclub.

United-manager Louis van Gaal had Rafael niet meer nodig na de komst van Matteo Darmian. De Italiaanse vleugelverdediger moet met Antonio Valencia gaan strijden om de rechtsbackpositie. Het afgelopen seizoen kwam Rafael mede door blessureleed tot slechts tien competitieduels.

De 25-jarige back kwam in 2007 samen met zijn tweelingbroer Fábio van Fluminense naar Manchester United. De eerste seizoenen van de Braziliaanse tweeling op Old Trafford verliepen veelbelovend, maar die stijgende lijn wisten beide backs niet door te trekken. Rafael verween al onder Van Gaals voorganger David Moyes uit beeld, terwijl Fábio anderhalf jaar geleden verkocht werd aan Cardiff City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.