Lyon rekent op 'thuisvoordeel' en Lacazette tegen Ajax

Reacties

Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio is blij met de uitkomst van de loting voor de halve finale in het Europa League-toernooi. De naam van de tegenstander, Ajax, heeft niets te maken met die tevredenheid.

Lyon rekent op 'thuisvoordeel' en Lacazette tegen Ajax

'Het is een heel groot voordeel om de tweede wedstrijd in eigen huis te spelen', stelde Genesio vrijdagmiddag tijdens een persconferentie. 'Ik reken op een interessante confrontatie die redelijk in balans zal zijn. Ajax heeft natuurlijk een grote naam in Europa en beschikt ook nu over een sterk team met goede aanvallers.'

Genesio ziet wel parallellen tussen zijn eigen ploeg en Ajax. 'Het is een team dat risico's durft te nemen. Nu we zover zijn gekomen, willen we ook de finale halen. Het is lastig om voorafgaand aan het seizoen zo'n doelstelling uit te spreken, maar nu zijn we heel dichtbij.'

Voordat Olympique Lyon op 3 mei voor het eerst de krachten meet met Ajax speelt de meervoudig landskampioen in competitieverband nog tegen AS Monaco (zondag) en Angers (volgende week vrijdag).

Lacazette
Alexandre Lacazette is komend weekend niet van de partij. De spits heeft aan het duel met Besiktas een hamstringblessure overgehouden. Volgens Genesio kan hij de wedstrijd tegen Ajax halen.

Lees ook: Waarom beginnen met een uitduel helpt in Europa

Lees hier een portret van Olympique Lyon

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.