Lyon profiteert van nederlagen Bordeaux en Lille

Girondins Bordeaux ging op eigen veld verrassend onderuit tegen AS Nancy. Ook Lille kwam niet tot winst bij Valenciennes, waardoor Olympique Lyon goede zaken deed in Rennes.

Girondins Bordeaux-AS Nancy 1-2Bordeaux, dat eerder deze week in de kwartfinale van de Champions League verloor van Lyon, begon slecht aan de wedstrijd en kwam in de achttiende minuut op achterstand door een treffer van Youssouf Hadji. Fernando Cavenaghi zette de ploegen nog binnen het half uur op gelijke hoogte, maar Issiar Dia bezorgde de bezoekers in de 72ste minuut een nieuwe voorsprong. Dit keer lukte het Bordeaux niet om gelijk te maken, waardoor Nancy de overwinning pakte.

Valenciennes-Lille 1-0Lille, dat de vierde plaats bezette na dertig wedstrijden, ging net als Bordeaux onderuit. Het uitduel met Valenciennes werd verloren door een late treffer van Mamadou Samassa. De spits die gehuurd wordt van Olympique Marseille maakte in de 81ste minuut zijn zesde doelpunt van het seizoen en bezorgde Valenciennes drie punten.

Stade Rennes-Olympique Lyon 1-2Olympique Lyon profiteerde optimaal van de nederlagen van Bordeaux en Lille. De zevenvoudig kampioen van Frankrijk ging rusten met een 1-0 achterstand door een treffer van Asamoah Gyan, maar in de tweede helft bogen Michel Bastos en Lisandro López de achterstand om in een 2-1 overwinning.

Lyon stijgt door de nederlaag van Bordeaux en zijn eigen zege van de vierde naar de eerste plaats. De club heeft 57 punten uit 31 wedstrijden, één meer dan Bordeaux dat twee duels tegoed heeft.