Lyon pakt koppositie, Nantes nog zonder zege

Ook na acht duels heeft FC Nantes nog steeds geen competitieduel gewonnen. FC Metz hield de Franse kampioen op een 0-0 gelijkspel in het eigen stadion.

Net als Nantes heeft ook de kampioen van twee seizoenen geleden, Olympique Marseille, grote problemen. De ploeg van coach Tomaslav Ivic verloor met 1-0 van Guingamp. Het doelpunt van Fabrice Fiorese zorgde ervoor dat het eens zo grote Marseille de voorlaatste positie innnemt op de Franse ranglijst.

Aan de kop van de Première Division staat Olympique Lyon. De ploeg van Jacques Santini won met 4-0 van Stade Rennes. Een treffer van Peguy Luyindula en twee goals van Juninho Pernambucano zorgde voor een 3-0 ruststand, waarna Sidney Govou de eindstand op 4-0 bepaalde. Door de winst passeerde Lyon concurrenten Auxerre en RC Lens.

Auxerre en Lens kwamen tegen elkaar niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Lens kwam op eigen veld al na zes minuten op voorsprong door een doelpunt van Daniel Moreira, maar de elf van coach Guy Roux knokten zich vlak voor rust terug naar een 1-1 gelijkspel dankzij een treffer Teemu Tainio.