Lyon neemt derbyheld over van AS Roma

Reacties

Mapou Yanga-Mbiwa heeft een vijfjarig contract getekend bij Olympique Lyon. De 26-jarige Franse verdediger wordt voor acht miljoen euro, de transfersom kan door bonussen nog oplopen tot tien miljoen, gekocht van AS Roma.

Lyon neemt derbyheld over van AS Roma

Voor de Fransman betreft zijn transfer een terugkeer naar de Ligue 1, waar hij tussen 2007 en 2013 bij Montpellier een transfer verdiende. Newcastle United plukte hem immers weg voor twaalf miljoen euro.

Bij Newcastle kon Yanga-Mbiwa nooit uitgroeien tot steunpilaar, waarop de Magpies hem verhuurden aan AS Roma voor 1,4 miljoen euro. In die deal werd een verplichte optie tot koop van 7,4 miljoen euro opgenomen.

Ook in Rome werd Yanga-Mbiwa geen sleutelspeler, al was hij in de 37ste speelronde wel zijn gewicht in goud waard. In de altijd beladen stadsderby tegen Lazio maakte hij immers de winnende goal (1-2), waardoor AS Roma uiteindelijk beslag legde op de tweede plek en directe plaatsing voor de Champions League. Die heldenrol zorgde er echter niet voor dat Yanga-Mbiwa langer in Rome mocht blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.