Lyon lijdt eerste puntenverlies, Marseille nog foutloos

Olympique Lyon heeft in de Franse competitie niet aan kunnen haken bij Olympique Marseille. Waar Marseille won van Valenciennes, ging Lyon thuis onderuit tegen Stade Reims.

Olympique Lyon – Stade Reims 0-1
Na de eerdere overwinningen op Olympique Nice (4-0) en FC Sochaux (1-3) was de ploeg van trainer Rémi Garde de betere ploeg, maar het doelpunt bleef uit. Toen ook Clément Grenier twintig minuten voor tijd een strafschop miste namens Lyon, werd de situatie steeds nijpender.

Enkele minuten later zorgde Reims uiteindelijk voor de enige treffer van de wedstrijd. Vleugelaanvaller Odair Fortes werd de matchwinner toen hij op aangeven van Gaaetan Courtet de 0-1 maakte. Zowel Lyon als Reims hebben nu zes punten uit drie duels.

Valenciennes – Olympique Marseille 0-1
De bezoekers begingen géén misstap. Marseille, dat in Frankrijk de concurrentie aan wil blijven gaan met de hyperambitieuze ploegen Paris Saint-Germain, AS Monaco én Olympique Lyon, had daarentegen wel een zware zaterdag in Valenciennes.

Pas in de 84e minuut nam de ploeg van trainer Elie Baup de leiding door een doelpunt van André-Pierre Gignac (foto). Het was al zijn derde treffer in drie duels. Door de overwinning is Marseille de enige ploeg in Frankrijk die de maximale score heeft behaald. AS Monaco (zeven uit drie) en Paris Saint-Germain (twee uit twee) lieten eerder al steekjes vallen.