'Lyon is de juiste keuze voor Memphis'

Reacties

Memphis Depay heeft volgens de lezers van VI.nl de juiste beslissing gemaakt met zijn overstap naar Olympique Lyon. De 22-jarige Nederlander zit bij de wedstrijdselectie voor het duel met Olympique Marseille zondagavond (21.00 uur).

'Lyon is de juiste keuze voor Memphis'

Memphis maakte in 2015 zijn droomtransfer van PSV naar Manchester United. De aanvaller had even eerder PSV voor het eerst in zeven jaar kampioen van de Eredivisie gemaakt en was op het WK 2014 één van de drie genomineerden voor de titel Talent van het Toernooi. De verwachtingen bij de buitenwacht en Memphis zelf waren dan ook hooggespannen toen manager Louis van Gaal hem voor ruim dertig miljoen euro naar Manchester haalde.

Memphis kon die verwachtingen, die ook nog eens werden opgeklopt met het kiezen van het rugnummer zeven, niet waarmaken bij The Red Devils en dus mocht hij van José Mourinho uitkijken naar een nieuwe club. Meerdere clubs, waaronder het Everton van Ronald Koeman toonden interesse, maar Memphis koos voor Olympique Lyon.

In de Franse competitie hoopt hij zijn carrière nieuw leven in te blazen. Het perspectief op speeltijd bij de nummer vier van de Ligue 1 is aanzienlijk groter dan bij United. De lezers van VI.nl denken dat het de juiste keuze is voor de linksbuiten. Een meerderheid van 64 procent (ruim 7100 stemmen) vindt dat de overstap naar Lyon op een goed moment komt. Zo'n 4000 lezers hebben hun twijfels over de transfer.

Lees op VI PRO een analyse van het perspectief van Memphis bij Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.