Lyon en Marseille beide met moeite naar winst

Olympique Lyon blijft de koploper in Frankrijk na een moeizame overwinning op Lorient. Ook concurrent Olympique Marseille won met veel moeite zijn wedstrijd bij Le Mans.

Olympique Lyon-Lorient 1-0Michel Bastos bezorgde zijn Olympique Lyon de drie punten tegen Lorient. De voormalig Feyenoorder maakte in de 72ste minuut de enige treffer van de wedstrijd. Op aangeven van Sidney Govou kopte de Braziliaan raak, waardoor l'OL na vijf wedstrijden dertien punten heeft verzameld en koploper is in de Ligue 1.

Le Mans-Olympique Marseille 1-2Olympique Marseille had net als Lyon een lastige avond. Op bezoek bij Le Mans won de ploeg van trainer Didier Deschamps met 2-1. Brandão kroonde zich twintig minuten voor tijd tot matchwinner. Mamadou Niang had l'OM na een klein kwartier op voorsprong gezet, maar Modibo Maiga maakte in de 61ste minuut de 1-1.