Lyon en Auxerre verliezen terrein

Olympique Lyon en AJ Auxerre hebben de achterstand op koploper RC Lens zien oplopen. Olympique Lyon verloor verrassend van Sedan, dat verwikkeld is in degradatiestrijd. Phillipe Violeau maakte de vroege openingstreffer van Sedan nog binnen een minuut ongedaan, maar het doelpunt van Pius N'Diefi bleek beslissend. AJ Auxerre hield een punt over aan het bezoek aan Parc de Princes. Paris Saint-Germain, dat zonder de geblesseerde Nicolas Anelka speelde, boeket daarmee het zevede gelijkspel in tien thusiwedstrijden.

SC Bastia kende weinig problemen met Guingamp (3-0). Beide ploegen eindigden incompleet de wedstrijd. Nicolas Dieuze (Bastia) kreeg als eerste een rode kaart. Auriol Guillaume volgde zes minuten later dit voorbeeld. Dankzij twee doelpunten van Mile Sterjovski versloeg Lille Lorient met duidelijk cijfers (4-2). Stade Rennes en FC Sochaux hielden elkaar in evenwicht (1-1). De wedstrijd Troyes-FC Metz werd afgelast. Montpellier-AS Monaco werd na 24 minuten gestaakt.