Luzon houdt het zelf voor gezien bij Standard Luik

Reacties

Een dag na het dramatische optreden tegen Zulte-Waregem heeft Guy Luzon de eer aan zichzelf gehouden. De Israëlische trainer neemt afscheid bij Standard Luik.

Luzon houdt het zelf voor gezien bij Standard Luik

De positie van de impopulaire Luzon was onhoudbaar geworden na de ongeregeldheden op Sclessin na de dramatische wedstrijd tegen hekkensluiter Zulte-Waregem, waardoor Standard elfde staat in de Eerste Klasse.

De roep om het ontslag van de trainer was al groot, maar werd door het verloop van het duel alleen maar groter. Boze fans gooiden stoeltjes op het veld, waardoor de wedstrijd in de laatste minuut bij een stand van 1-2 werd gestaakt.

Een vertrek als trainer van Standard bleek de beste oplossing. Tot die conclusie kwamen Luzon en voorzitter Roland Duchâtelet na het debacle. Maandag werd de boodschap overgebracht aan de spelersgroep. Assistent Ivan Vukomanovic neemt de honneurs waar.

 De Israëliër blijft wel 'actief binnen het netwerk van onze zusterclubs', stellen de Rouches. Via Duchâtelet heeft de Waalse club banden met tweedeklasser Sint-Truiden, het Engelse Charlton, het Duitse Carl Zeiss Jena, het Spaanse Alcorcon en het Hongaarse Ujpest. 

Standard Luik presteert niet alleen in eigen land teleurstellend, maar heeft ook in de Europa League onder Luzon wisselend gepresteerd. Na de zege op NK Reijka werd verloren bij Feyenoord.

Overval
Voor Standard Luik was het maandag ook een zwarte dag omdat 's morgens drie gewapende mannen het secretariaat van de Waalse overvallen. Met de inhoud van de kassa, met daarin de vermoede recette van de wedstrijd van zondag gingen ze ervandoor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.