Luxeprobleem Jans voor spitsbezetting PEC Zwolle

Reacties

PEC Zwolle-trainer Ron Jans laat van de trainingen deze week afhangen voor welke spits hij kiest in het thuisduel met ADO Den Haag. Maar dat de trainer een keuze gaat maken tussen Tomás Necid of Stef Nijland, staat vast.

Luxeprobleem Jans voor spitsbezetting PEC Zwolle

'Het wordt één van de twee. We hebben het een paar keer geprobeerd met Tomás én Stef, maar dat zullen we normaal gesproken niet snel meer doen. Tenzij andere jongens geblesseerd raken of niet presteren.'

Jans heeft een luxeprobleem Necid is terug van zijn schorsing, maar vervanger Nijland (foto, links) liet de voorbije weken een goede indruk achter. Afgelopen zondag in het uitduel met Excelsior (0-5) was hij goed voor twee doelpunten en een assist, tot groot genoegen van Jans.

'Op de training legden we vorige week bij Stef al de nadruk erop dat hij als spits alleen maar op scoren uit moet zijn', vertelt de coach. 'Dat heeft hij heel goed opgepikt. Zijn tweede goal tegen Excelsior was technisch misschien het knapst, maar die eerste kwam rechtstreeks van het trainingsveld. En daarom voor mij als trainer nog net wat mooier.'

Nijland kreeg afgelopen zomer te horen dat er voor hem weinig toekomst was in Zwolle. 'Inderdaad', beaamt Jans, 'maar dat gold voor de positie van aanvallende middenvelder. Maar hij heeft heel veel veerkracht getoond, als spits is hij al het hele seizoen belangrijk voor ons. Voetballend én mentaal heeft hij het prima opgepakt.' Maar of dat voor Nijland genoeg is om zijn basisplaats te behouden, wil Jans nog niet zeggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.