Luuk de Jong mist cruciale duels PSV en Oranje

Reacties

Luuk de Jong is pas na de interlandperiode weer inzetbaar voor PSV. De landskampioen meldt maandagmiddag dat onderzoek heeft uitgewezen dat de 25-jarige spits een beschadiging heeft opgelopen aan zijn enkelbanden.

Luuk de Jong mist cruciale duels PSV en Oranje

De Jong werd zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC (2-1) halverwege de eerste helft op zijn linkerenkel getrapt door PSV-huurling Marcel Ritzmaier. De aanvoerder van PSV maakte vervolgens nog wel de 1-0, maar bleef in de rust geblesseerd achter in de kleedkamer. Na afloop achtte zowel hijzelf als trainer Phillip Cocu het onwaarschijnlijk dat hij in het Champions League-duel van woensdag met CSKA Moskou alweer zijn opwachting zou kunnen maken.

Maar De Jong moet niet alleen het bezoek aan Rusland missen. Ook de topper van komende zondag in Amsterdam tegen Ajax gaat aan de clubtopscorer voorbij. PSV stelt in een verklaring dat De Jong minimaal tot en met de interlandperiode afwezig zal zijn. De cruciale EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober) zijn daardoor eveneens niet haalbaar.

Of De Jong er over ruim twee weken in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (17 oktober) wel weer bij kan zijn, is nog afwachten. Hoe zijn herstel precies zal verlopen zal de komende weken moeten blijken. Het is een flinke tegenvaller voor Cocu. Behalve de man die dit seizoen al tien goals maakte, staan voorlopig ook belangrijke spelers als Andrés Guardado en Jetro Willems nog aan de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.