Luuk de Jong: 'Broedertwist in de EL-finale een droom'

Luuk de Jong (22) dagdroomt al van een heuse broedertwist in de Europa League. De spits van Borussia Mönchengladbach is met zijn formatie al zeker van de volgende ronde en kan daardoor na de winterstop gekoppeld worden aan het Ajax van zijn broer Siem, die met de Amsterdammers door de derde plaats in Groep D van de Champions League eveneens tot de Europa League veroordeeld zijn.

Luuk de Jong: 'Broedertwist in de EL-finale een droom'

'Het is mijn absolute droom om op 15 mei in de Amsterdam Arena de Europa League-finale tegen Siem te spelen', vertelde de jongste De Jong-telg aan BILD. 'Als ik hem toch moet treffen, dan graag in de finale en niet eerder in de knock out-fase.'

De Jong is inmiddels hersteld van zijn slepende knieblessure en kan in actie komen in Turkije tegen het Fenerbahçe van Dirk Kuijt. 'Ik weet nog niet of ik speel, maar het voelt in elk geval fantastisch om er weer bij te zijn. Spelen is weer een stap verder. Iedere minuut is mooi meegenomen', aldus De Jong, eerder in de Duitse pers.

De voormalige spits van FC Twente liep zijn blessure eind oktober op in het Europa League-treffen met Marseille (2-0 winst). Het duel tussen Gladbach en Fenerbahçe doet er voor de ranglijst van Groep C niet meer toe. De Turkse ploeg is met dertien punten al zeker van de eerste plaats, Gladbach volgt op acht punten (waardoor een directe confrontatie in de volgende knock out-fase niet mogelijk is). Olympique Marseille kan in punten nog op gelijke hoogte komen met de Duitsers, maar verliest het van De Jong en de zijnen op basis van onderling resultaat.

SaillantOverigens werkte De Jong al eens eerder zeer saillante broederruzies af (zie foto onder). In het kampioensduel van Ajax uit het seizoen 2010/11 had hij met Twente aan een punt immers voldoende om de titel in de wacht te slepen. In de Amsterdam Arena eiste zijn broer echter een hoofdrol op door tijdens een 3-1 zege twee zeer belangrijke treffers te maken en Ajax zo naar het landskampioenschap te gidsen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's