Lusteloos NAC ondanks verlies in play-offs

NAC Breda is een van de vier deelnemers aan de play-offs om een ticket voor de Europa League. De ploeg van trainer Robert Maaskant leverde een wanprestatie in Groningen, maar de 1-0 nederlaag bleef zonder gevolgen.

Hoewel er voor FC Groningen weinig meer op het spel stond, was de thuisclub het enige elftal dat voetbalde in de Euroborg. NAC stelde zwaar teleur. De Bredanaars creëerden pas in de tweede helft de eerste kans. Doelman Luciano keerde de inzet van Nourdin Boukhari.

Groningen had met grote cijfers moeten winnen. Marcus Berg en Koen van de Laak lieten goede kansen onbenut. Andreas Granqvist was de enige die wel scherp was. Het doelpunt van de Zweed was exemplarisch voor het zwakke optreden van NAC.

Granqvist kwam ongeveer ter hoogte van de middenlijn in balbezit en besloot te gaan dribbelen. De verdediger werd geen strobreed in de weg gelegd, zelfs binnen het strafschopgebied van NAC werd hij niet aangepakt. Granqvist besloot zijn run met een schot in de kruising: 1-0.

Bij die ene goal bleef het, mede doordat NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar in de tweede helft nog een kopbal van Granqvist uit zijn doel hield. FC Groningen was vooorafgaand aan het duel al zeker van de vijfde plaats. In de play-offs komt de ploeg van Ron Jans uit tegen FC Utrecht.

NAC Breda plaatste zich eveneens voor de strijd om een Europees ticket. De Bredanaars pakten in de laatste zeven wedstrijden slechts drie punten, maar zijn erbij doordat de concurrentie ook veel punten liet liggen. NAC kan zich opmaken voor een tweestrijd met Feyenoord.

Ellery Cairo is er niet bij tijdens het eerste duel met zijn voormalige werkgever. De aanvaller van NAC werd tegen Groningen bestraft met twee gele kaarten en is daardoor een wedstrijd geschorst.