Lurling wil met FC Den Bosch naar de Eredivisie

Reacties

Anthony Lurling (37) sluit zijn loopbaan af bij de club waar het voor hem allemaal begon: FC Den Bosch. Vrijdagavond heeft de geboren Bosschenaar een eenjarig amateurcontract getekend in De Vliert. Daarbij is een optie voor nog een seizoen opgenomen. Daarna gaat Lurling als jeugdtrainer aan de slag bij de Eerste Divisionist.

Lurling wil met FC Den Bosch naar de Eredivisie

'Ik heb altijd gezegd: het liefst sluit ik mijn carrière af bij FC Den Bosch', bekent Lurling tegenover Voetbal International. 'Mooi dat dit nu gebeurt. De competitie is na de zomer bijna een halve Eredivisie met ploegen als NEC, Roda JC, Sparta, De Graafschap, RKC die allemaal voor de titel gaan strijden. Ik heb erg veel zin om FC Den Bosch aan een mooie klassering te helpen. Het ultieme doel? Ja, promotie naar de Eredivisie natuurlijk. Dat zou de cirkel van mijn loopbaan helemaal rondmaken.'

Precies twintig jaar terug maakte Lurling zijn debuut namens FC Den Bosch, de club waar hij halverwege de jaren negentig aanvankelijk als een grotere belofte gold dan ploeggenoot Ruud van Nistelrooy. Na vijf seizoenen in De Vliert, maakte Lurling in 2002 de overstap naar Feyenoord. In De Kuip brak Lurling nooit echt door, waarna hij in het seizoen 2004/05 zijn geluk op huurbasis beproefde bij NAC.

Na korte avonturen bij FC Koln, RKC en FC Den Bosch, keerde hij daarna terug in het Rat Verleghstadion. Vanaf 2007 groeide Lurling bij NAC uit tot publiekslieveling die vrijwel alles speelde. Afgelopen winter kwam daar plots een einde aan. Coach Nebojsa Gudelj passeerde hem voor het duel met AZ en wat volgde was een voortijdige breuk. Hij keerde terug bij SC Heerenveen, maar kwam daar vanwege blessureleed nauwelijks in actie.

'Maar ik ben nu weer hartstikke fit', besluit Lurling. 'Ik heb met FC Den Bosch nog nooit in de Eredivisie gespeeld. Daar wil ik voor gaan met de club. De play-offs van afgelopen seizoen hebben nog maar eens bewezen dat alles mogelijk is in het voetbal. Ik kan niet wachten om weer te voetballen.'

Stel je vraag aan onze clubwatchers op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.