Lurling redt punt voor NAC op bezoek bij Willem II

Willem II en NAC Breda hebben de punten gedeeld in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Kort voor tijd zorgde Anthony Lurling voor de gelijkmaker in Tilburg: 1-1.

Vooral voor rust viel er weinig te genieten in het Koning Willem II Stadion. Het was niet te zien dat de thuisclub het afgelopen seizoen op de vijfde plaats eindigde in de Jupiler League, want van krachtsverschil was nauwelijks sprake. De kansen voor beide clubs waren in de tweede helft op één hand te tellen.

Genaro Snijders zag NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar moeizaam redding brengen op zijn schot van afstand, terwijl Nemanja Gudelj het aan de andere kant met een omhaal probeerde.

Na rust viel er iets meer te beleven en liet vooral Willem II-talent Virgil Misidjan zich zien. In de 52ste minuut pareerde Ten Rouwelaar zijn inzet in de korte hoek en een minuut later schoot hij over. Ook Alex Schalk stichtte gevaar, maar een treffer leverde dat niet op.

In de 79ste minuut leek Willem II zich te verzekeren van de overwinning, toen invaller Jens Podevijn na goed voorbereidend werk van Misidjan de 1-0 maakte. Maar drie minuten voor tijd tekende routinier Lurling op aangeven van Sepp De Roover voor de gelijkmaker.

Het bleef uiteindelijk bij 1-1 in Tilburg, waardoor beide clubs een punt overhouden aan de streekderby. Foto: VI Images