Lurling neemt onder luid applaus afscheid van profvoetbal

Reacties

De carrière van Anthony Lurling in het betaald voetbal zit erop. Na 22 seizoenen heeft de Brabantse vleugelflitser vrijdagavond op zijn 39ste verjaardag zijn laatste minuten in een officiële wedstrijd gemaakt. Met een applauswissel in het duel tussen FC Den Bosch en RKC Waalwijk (1-1) is er een einde gekomen aan de loopbaan van Lurling.

Lurling neemt onder luid applaus afscheid van profvoetbal

'Vijf minuten snelwandelen moet nog wel lukken', blikte Lurling woensdag vooruit op zijn bijzondere afscheid. 'Ik wil hoe dan ook nog één keer die zwarte schoenen aantrekken voor een officiële wedstrijd', zei de met een blessure kampende aanvaller, die in 2014 terugkeerde bij de club waar hij twintig jaar eerder zijn debuut maakte in het profvoetbal.

Ismail Yildirim en Abdelaziz Khalouta verzorgden de doelpunten in het duel tussen de provinciegenoten, maar het hoogtepunt was de invalbeurt van Lurling. De routinier viel, zoals afgesproken, vijf minuten voor tijd in. In de slotminuut van de wedstrijd in Stadion De Vliert werd hij naar de kant gehaald om een staande ovatie van het Den Bosch-publiek te ontvangen.

Na vijf minuten snelwandelen in Den Bosch werd Lurling vervangen door Denis Pozder, zodat de supporters Lurling voor de laatste keer konden eren. Het leidde tot emoties bij de ex-speler van onder meer SC Heerenveen, RKC, NAC Breda en Feyenoord. Maar dat viel te verwachten. 'Ik jank al bij een uitzending van All You Need is Love. Kun je nagaan wat er gebeurt als De Vliert me vaarwel zegt. Ik acht de kans groot dat die tranen over mijn wangen zullen vloeien', voorspelde Lurling al.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.