Lukoki verlaat Ajax en tekent voor drie jaar bij PEC

Reacties

Ajax is Jody Lukoki definitief kwijt. De 21-jarige buitenspeler wordt verkocht aan PEC Zwolle, waarmee hij een verbintenis voor drie jaar overeenkwam. Hij trainde donderdagochtend al mee met de Zwollenaren.

Lukoki verlaat Ajax en tekent voor drie jaar bij PEC

Lukoki was nog in het bezit van een éénjarig contract bij de Amsterdammers, maar werd door de club dit seizoen naar Jong Ajax verbannen.

Vorig seizoen kwam de flankspeler op huurbasis in actie voor SC Cambuur, waarmee hij op een twaalfde plaats in de Eredivisie eindigde. Lukoki speelde er 32 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde en goed was voor zeven assists.

Interesse
De aanvaller wekte daarmee de interesse van Cambuur én PEC. Voor beide clubs gold in eerste instantie dat zij hem het komende seizoen wilden huren; Ajax wilde echter alleen verkopen. De Zwollenaren kwamen uiteindelijk tot een overeenkomst met de Amsterdammers.

PEC hoopt al het papierwerk rond te krijgen, zodat de nieuwste aanwinst vrijdagavond al zijn debuut kan maken in de eerste competitiewedstrijd. Zwolle treft in de seizoensouverture FC Utrecht, dat in Overijssel op bezoek komt.

Basisplaats
Lukoki maakte in 2011 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax, kwam uiteindelijk nog tot 24 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers, maar wist onder Frank de Boer nooit een vaste basisplaats te bemachtigen. Ook voor dit seizoen was hem na zijn terugkeer in Amsterdam al verteld dat hij geen uitzicht op speelminuten had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.