Lukoki op schot bij Ludogorets, scorende Donald wacht

Jody Lukoki heeft Ludogorets met twee goals langs Mladost Podgorica geholpen in de return in de tweede voorronde van de Champions League. In de heenwedstrijd trof de aanvaller ook al een keer doel. Mitchell Donald pikte zijn doelpunt mee namens Rode Ster Belgrado, dat de volgende tegenstander is van Ludogorets.

De Bulgaarse club zat op rozen door de 2-0 thuiszege van vorige week woensdag, waarin Lukoki al een keer doel trof, en nam via diezelfde Lukoki al voor rust een voorsprong tegen de Montenegrijnen. De 23-jarige aanvaller, die onlangs aangaf geen last meer te hebben van heimwee, opende de score in de 39ste minuut, waarna Wanderson kort na rust de 0-2 aan liet tekenen.

In de 64ste minuut was het slotakkoord voor Lukoki. De ex-contractspeler van (Jong) Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle bepaalde de eindstand op 0-3. Hij kwam met die goal dit seizoen al op drie treffers en daarmee is hij dicht bij een evenaring van de beste productie uit zijn loopbaan. Na afloop van het seizoen 2014/15 stond hij op vier doelpunten. Namens PEC Zwolle scoorde hij twee keer in de Eredivisie en een keer in de voorronde van de Europa League en het KNVB-bekertoernooi.

Ludogorets plaatste zich al met al vrij gemakkelijk voor de derde voorronde van de Champions League, waarin Rode Ster Belgrado de tegenstander is. Die ploeg zegevierde thuis met 2-1 tegen Valletta door onder meer een doelpunt van Donald (ex-speler van onder meer Ajax, Willem II en Roda JC Kerkrade). De middenvelder nam de 1-1 in de dertigste minuut voor zijn rekening. Die minieme zege was door de 2-1 uitoverwinning genoeg voor het ticket naar de volgende ronde.