Lukaku tekent bij Jay-Z, BVB maakt fans blij met breken met traditie

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lukaku tekent bij Jay-Z, BVB maakt fans blij met breken met traditie

Romelu Lukaku heeft woensdag zijn krabbel gezet onder een contract met een andere zaakwaarnemer. De Belgische international zit vanaf heden in de stal van Jay-Z, de rapper die een paar jaar geleden het managementbureau Roc Nations Sports oprichtte. De spits van Manchester United behoort nu tot een illuster gezelschap met onder anderen Rihanna en Shakira. Een voorliefde voor (rap)muziek en kleding zijn wel voorwaarden voor een contract met Jay-Z.

Borussia Dortmund ziet af van een traditie en verdient daarmee juist extra krediet van de eigen aanhang. Normaal gesproken wordt voor ieder Europees duel een sjaal gemaakt met daarop de logo's van beide clubs. Maar in de aanloop naar het Europa League-duel met FC Salzburg is een dergelijk kleinood niet te vinden in de BVB-fanshops. De reden voor het breken van de traditie ligt in het embleem van de Oostenrijkse opponent. Daarin is het logo van Red Bull namelijk zeer aanwezig. Officieel is dat de reden voor de weigering. Maar de fans van BVB zullen er niet rouwig om zijn aangezien drankenfabrikant Red Bull, ook de motor achter RB Leipzig, wordt gezien als commerciële inbreuk op het traditierijke voetbal.

'Mensen weten niet wat er echt is gebeurd. Ik haakte net aan na de zomertransferperiode. Ik dacht nergens aan tot ik werd gebeld door de leiding van Southampton.'
Virgil van Dijk kijkt bij de BBC terug op zijn beladen transfer van Southampton naar Liverpool, dat aanvankelijk door het stof ging vanwege het ongeoorloofd benaderen van de Oranje-international om hem een half jaar later voor een recordbedrag van 84,5 miljoen euro alsnog binnen te halen.

Daniel Schwaab komt op de PSV-site tot een opvallende ontboezeming: de Duitse verdediger is geen spits.

'Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik nu ben. Ik heb altijd geweten dat ik ooit zou spelen met Lionel Messi.'
Ousmane Dembélé, die afgelopen zomer Borussia Dortmund verruilde voor Barcelona, vertelt in het Franse magazine Onze Mondial over zijn voorspellende gave.

• Het stadion van Sporting Gijón zal de naam van de eerder deze week overleden Enrique Castro González, beter bekend als Quini, gaan dragen. De autoriteiten hebben daarover woensdag al een ei gelegd. Voortaan zal Sporting Gijón zijn thuisduels afwerken in het El Molinón-Enrique Castro Quini. Verdeeld over twee periodes speelde Quini liefst vijftien jaar voor de Rojiblancos.

• Zelfspot is een mooie eigenschap. MSV Duisburg-doelman Mark Flekken heeft besloten om de bidon waaruit hij zaterdag dronk tijdens het duel met FC Ingolstadt te veilen. Onze landgenoot dacht na een goal rustig uit de fles te kunnen drinken, maar werd totaal verrast toen de treffer werd afgekeurd en Ingolstadt het spel voortzette. Wat volgde was dit:

'We zullen zeker de volgende ronde bereiken. We hebben de spelers en het team om Real Madrid uit te schakelen.'
• Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi voert in Franse media de druk nog maar eens op voor trainer Unai Emery. De koploper van de Ligue 1 moet volgende week een 3-1 achterstand goedmaken.

Rio Ferdinand verhaalt in gesprek met The Daily Mirror over zijn eerste training met Roy Keane in de zomer van 2002. Een onvergetelijke ervaring voor de verdediger die net voor miljoenen was overgekomen van Leeds United. 'Tijdens een partijtje speelde ik de bal naar Gary Neville, die in mijn team zat. Gewoon een normale bal. Keane draaide zich echter om en beet mij toe: "Speel de bal naar voren, neem risico's. Je zit niet meer bij West Ham United of Leeds United." Ik dacht: deze man is niet goed wijs. Hoe kan ik nu dagelijks met hem werken? Later realiseerde ik me dat je inderdaad de oplossing naar voren moet zoeken.'

• Het is vandaag 1 maart, de dag waarop Aron Winter zijn 51ste verjaardag viert. De polyvalente speler werd in 2000 kortstondig recordinternational. Frank de Boer nam dat record van hem over.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.