Lukaku schrijft historie met doelpuntenregen

Romelu Lukaku heeft het Everton van manager Ronald Koeman langs AFC Bournemouth geleid (6-3). Dankzij vier goals en een assist van de spits wonnen The Toffees.

De fans op Goodison Park hadden amper hun plek gevonden of het stond al 1-0. Na 31 seconden ging Lukaku een een-twee aan met James McCarthy, waarna de Belg scoorde in de verre hoek. Het was het snelste thuisdoelpunt van Everton ooit in de Premier League.

Halverwege de eerste helft waren de rollen omgedraaid: na een goede actie van Lukaku aan de rechterkant kwam de bal bij McCarthy, die er in twee pogingen 2-0 van maakte. Nog binnen het half uur kwam Everton op 3-0 via Lukaku, die een terugspeelbal van Simon Francis onderschepte en koel afrondde.

Romelu Lukaku is de eerste Belg met vier doelpunten in één Premier League-duel.

Daarmee was de overwinning al snel binnen voor Koeman, die na de uitstekende start van Everton in 2017 al werd genomineerd voor de titel Manager van de Maand januari. Al bracht Joshua King na rust de spanning nog wel terug met twee doelpunten, in de zestigste en zeventigste minuut.

Lukaku zorgde er echter voor dat Everton uiteindelijk eenvoudig won. In de 83ste minuut completeerde hij zijn hattrick en twee minuten later scoorde hij voor de vierde keer. Door zijn kwartet doelpunten mag de Belg zich nu topscorer van de Premier League noemen met zestien goals.

Het werd uiteindelijk nog 6-3. Harry Arter (AFC Bournemouth) en Ross Barkley (Everton) waren nog trefzeker in de extra speeltijd. De ploeg van Koeman heeft na de spectaculaire zege veertig punten na 24 duels. Daarmee bezet Everton de zevende plaats. AFC Bournemouth blijft steken op 26 punten, waarmee het veertiende staat in de Premier League.