Luís Fabiano gidst Sevilla naar ruime zege op Levante

Sevilla heeft zaterdag hard uitgehaald in het thuisduel met laagvlieger Levante: 4-1. Luís Fabiano (foto) was met drie treffers de gevierde man aan de zijde van de thuisploeg.

Halverwege het eerste bedrijf zorgde de Braziliaanse Sevilla-spits voor de 1-0 voorsprong. Hij kopte hard raak vanaf dertien meter. Tien minuten later mocht het thuispubliek opnieuw juichen. Voormalig Ajacied Julien Escudé kopte de bal uit een corner in de kruising: 2-0.

Vlak voor rust maakte Fabiano het karwei voor Levante nog zwaarder. Vanaf de penaltystip zorgde hij voor de 3-0 ruststand.

Na de onderbreking deed Sevilla het wat rustiger aan. Xisco Muñoz redde na een klein uur spelen de eer voor de bezoekers. Opnieuw Fabiano bepaalde de eindstand na 68 minuten op 4-1 en completeerde met zijn derde treffer tevens zijn (Engelse) hattrick.

Door de overwinning stijgt Sevilla naar de zevende plek. Levante verkeert in degradatieproblemen en is voorlaatste. Foto: VI Images