Luis Enrique waarschuwt voor hoogmoed Barcelona

Reacties

Hoewel het slechts oefenduels betreft, heeft Barcelona-trainer Luis Enrique de drie opeenvolgende nederlagen van Barcelona aangegrepen om zijn ploeg te waarschuwen. Volgens de coach van de Catalaanse grootmacht moet het een stuk beter.

Luis Enrique waarschuwt voor hoogmoed Barcelona

Barcelona won afgelopen seizoen de treble, maar kon in de voorbereiding nog niet imponeren. Hoewel het eerste duel met LA Galaxy nog met 2-1 werd gewonnen, volgden daarop drie nederlagen. Manchester United won met 3-1, Chelsea zegevierde na strafschoppen die volgden op een 2-2 gelijkspel en zondag bleek Fiorentina met 2-1 te sterk. Lionel Messi en Neymar waren zaterdag nog niet van de partij bij Barça.

'We moeten beseffen dat we alleen zo goed zijn als we op honderd procent zijn', aldus Luis Enrique, doelend op het niveau dat zijn ploeg vorig seizoen haalde. 'Als we dat niet zijn, zijn we helemaal niet zo goed. Vooral defensief moet het beter. We kunnen de tegenstander simpelweg niet zoveel ruimte geven. Natuurlijk is Fiorentina een sterke ploeg, maar we kunnen niet accepteren dat we zo gemakkelijk de goals weggeven.'

Luis Enrique heeft nog wel even om te schaven aan zijn ploeg. In aanloop naar het eerste officiële duel, volgende week dinsdag om de Europese Super Cup tegen Sevilla, oefenen de Catalanen nog tegen AS Roma (woensdag). Op 14 en 17 augustus staat het tweeluik met Athletic de Bilbao op het menu. Na die twee Super Cup-duels volgt nóg een confrontatie met de Basken, die Barcelona op 23 augustus ontvangen in de eerste speelronde van de Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.