Luis Enrique roept Barça-fans op tot meer steun

Reacties

Barcelona-coach Luis Enrique baalt van het gefluit dat hij dinsdagavond tijdens het Champions League-duel met Bayer Leverkusen van de tribunes van Camp Nou hoorde rollen. Hij roept de fans daarom op vanaf nu als één man achter de ploeg te gaan staan.

Luis Enrique roept Barça-fans op tot meer steun

Barcelona keek tegen de Duitsers lang tegen een achterstand aan, maar won door late goals van Sergi Roberto en Luis Suarez alsnog met 2-1. Daarmee werd op het nippertje de koppositie in Groep E gepakt. In het eerste duel was immers met 1-1 gelijkgespeeld tegen AS Roma. Nu heeft Barcelona vier punten gevolgd door Leverkusen (3), BATE Borisov (3) en Roma (1).

'Als we eenmaal voor staan, hebben we de extra hulp van het publiek niet nodig. Maar bij een 0-1 achterstand wél', stelde Luis Enrique. 'Dat gefluit kunnen we niet gebruiken. We verdienen dat ook niet', aldus de coach van de bekerhouder.

Luis Enrique benadrukte dat niet ieder duel van Barcelona in een ware voetbalshow kan uitmonden. Daar komt bij dat Lionel Messi ontbrak en de Catalaanse grootmacht het ook diverse weken moet doen zonder Andrés Iniesta, die in de tweede helft met een hamstringblessure uitviel. Aangezien spelers als Aleix Vidal en Arda Turan vanwege een straf pas begin januari hun debuut mogen maken, gaat Barcelona drie zware maanden tegemoet.

'Soms winnen we met geweldig spel en soms door keihard te werken. Dat laatste was nu het geval; we bleven erin geloven. Maar daar hebben we ook de fans bij nodig', zo besloot Luis Enrique.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.