Luis Enrique prijst rol Cillessen in verrassingselement Barça

Reacties

Barcelona-trainer Luis Enrique was een gelukkig man na de zege van Barcelona op bezoek bij Real Sociedad in tien jaar (0-1). De Spanjaard zag een belangrijke bijdrage van Jasper Cillessen aan het bekersucces.

Luis Enrique prijst rol Cillessen in verrassingselement Barça

Zoals wel vaker de laatste tijd stond het duel van Barcelona weer bol van de discutabele arbitrale beslissingen. Waar Luis Enrique zich zoals gewoonlijk op de vlakte hield over het optreden van de scheidsrechter, had Sociedad-middenvelder Asier Illaramendi achteraf wel de nodige op- en aanmerkingen.

De Spanjaard vond onder meer dat Lionel Messi van het veld gestuurd had moeten worden. De Argentijn blokte met geel op zak bewust een snel genomen vrije trap van de thuisploeg en kwam goed weg. 'Het is gewoon een gele kaart. Als hij een ander shirt aan had gehad, was hij weggestuurd', zei Illaramendi tegen AS.

Luis Enrique hield het positief en loofde zijn elftal voor de eerste zege in Anoeta sinds 2007. Sociedad probeerde, net als onder meer Athletic de Bilbao, hoog druk te zetten op de defensie van Barcelona, maar doelman Cillessen wist zich daar met lange ballen onderuit te spelen. Lang was het hanteren van de lange bal een taboe bij de Blaugrana, maar met Cillessen onder de lat durft Luis Enrique het aan.

'Tegen Athletic verrasten we iedereen door de pressie met lange ballen te ontwijken, tegen Sociedad hebben we dat opnieuw gedaan. Jasper kan dat goed', vond de Barcelona-trainer. Dankzij de 0-1 zege in San Sebastián heeft Barça een uitstekende uitgangspositie voor de return in de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey, die op 26 januari gespeeld wordt. Eerst wacht zondag in de Primera División een uitduel met Eibar voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.