Luis Enrique neemt bij weerzien geen risico met Mascherano

Reacties

Barcelona-trainer Luis Enrique kan dinsdagavond tijdens het Champions League-treffen met zijn ex-club AS Roma niet beschikken over Javier Mascherano. De verdediger heeft een dijbeenblessure overgehouden aan El Clásico van afgelopen zaterdag (4-0 zege).

Luis Enrique neemt bij weerzien geen risico met Mascherano

Mascherano moest zaterdagavond in Madrid al na nog geen half uur naar de kant vanwege de kwetsuur en maandag ontbrak hij op de afsluitende training voor het duel met de Italianen. 'Hij is voor ons een sleutelspeler en daarom zullen we geen enkel risico met hem nemen', zei Luis Enrique tijdens zijn perspraatje.

Waar de ene Argentijn niet kan spelen, is de andere wel weer volledig fit. 'Lionel Messi liet goede dingen zien toen hij er zaterdag in kwam tegen Real Madrid', sprak de oefenmeester over zijn sterspeler. 'Hij moet nu veel wedstrijden spelen om in zijn ritme te komen en zijn batterij op te laden en dan zullen we hem weer op zijn best zien.'

De ruime zege op de aartsrivaal uit de hoofdstad van zaterdag leverde de Catalanen veel lof op. 'Maar we zijn nog maar op een derde van het seizoen', counterde Luis Enrique de positieve geluiden. Het duel met Roma betekent voor hem tevens een ontmoeting met de club waar hij van 2011 tot 2012 trainer was. Een club die hem nog steeds dierbaar is, bleek toen hij op 8 november na het duel met Villarreal (3-0 zege) direct informeerde (zie onderstaand filmpje) naar het resultaat van Roma - Lazio (2-0).

Barcelona heeft aan een punt tegen de Romeinen genoeg om de volgende ronde te halen. Momenteel staan de Spanjaarden bovenaan Groep E met tien punten uit vier wedstrijden. Roma heeft vijf punten minder. Bayer Leverkusen (vier) en BATE Borisov (drie) bezetten plek drie en vier. De enige keer dat Barcelona punten morste, was uitgerekend tegen de tegenstander van dinsdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.