Luis Enrique neemt afscheid van AS Roma met winst

AS Roma heeft zijn laatste wedstrijd onder leiding van Luis Enrique gewonnen. De Spaanse oefenmeester nam afscheid met een uitzege bij Cesena. Parma breidde zijn zegereeks uit.

Cesena - AS Roma 2-3In de laatste wedstrijd met Luis Enrique als trainer wist AS Roma te winnen bij Cesena. Eerder deze week gaf de voormalig oefenmeester van Barcelona B aan dat hij vertrekt uit de Italiaanse hoofdstad, waar hij een teleurstellend seizoen kende. Simone Del Nero zette de thuisclub nog wel op voorsprong, maar nog voor rust repareerden Bojan Krkic en Erik Lamela de schade.

In de 49ste minuut maakte Daniele De Rossi er zelfs 1-3 van, waarna Mario Alberto Santana in blessuretijd de eindstand bepaalde op 2-3. Door dat resultaat eindigt Roma op de zevende plaats in de Serie A, met 56 punten uit 38 wedstrijden. Cesena eindigde op de laatste plaats; met slechts 22 punten daalt het af naar de Serie B.

Parma - Bologna 1-0Jonathan Biabiany bezorgde Parma zijn zevende overwinning op rij in de Serie A. Nadat de ploeg van trainer Roberto Donadoni de voorbije zes duels Novara (2-0), Cagliari (3-0), Palermo (1-2), Lecce (1-2), Internazionale (3-1) en Siena (0-2) al had verslagen, was een treffer van Biabiany op aangeven van Sebastian Giovinco voldoende voor een nieuwe zege. De opleving van Parma komt echter net te laat, want ondanks de mooie reeks loopt het Europees voetbal mis. Foto: VI Images