Luis Enrique: 'Kijk uit naar weerzien met Frank de Boer'

Reacties

Luis Enrique staat volgens diverse media voor een cruciale week, al ziet de trainer van Barcelona dat niet zo. Barcelona neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Ajax, terwijl zaterdag El Clásico wacht.

Luis Enrique: 'Kijk uit naar weerzien met Frank de Boer'

'Een cruciale week? Het is voor mij een boeiende week, maar zeker geen cruciale week', aldus Luis Enrique. 'De cruciale wedstrijden komen pas in april, mei of juni.'

Barcelona staat in Groep F van de Champions League met drie punten op plaats twee. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain bedraagt één punt. In de Spaanse competitie verloopt alles crescendo tot dusver.

Mocht Barcelona zaterdag winnen op bezoek bij Real Madrid bedraagt de voorsprong na negen speelronden al zeven punten op de aartsrivaal. Luis Enrique wil daar niet op vooruitlopen. Eerst wacht Ajax én een leuk weerzien met trainer Frank de Boer. 'Ik heb een uitstekende relatie met Frank. Hij heeft nog steeds een huis bij mij in de buurt. Ik kijk er naar uit om hem weer te zien', aldus Luis Enrique.

Beste ooit
Aanvaller Neymar verwacht een lastig duel in Camp Nou. 'Ajax is een sterk team, zowel aanvallend als verdedigend. Deze wedstrijd moeten we winnen. Pas dan gaan we nadenken over de wedstrijd tegen Real Madrid', aldus Neymar, die opvallend stil bleef toen hem gevraagd werd of hij een speler van Ajax bij naam kende.

In Camp Nou moet de Braziliaan samen met Lionel Messi voor het gevaar zorgen tegen Ajax. Pas na de confrontatie met de Amsterdammers kan de Catalaanse topclub beschikken over de gevreesde voorhoede met Messi, Neymar en Luis Suarez. Zaterdag op bezoek bij Real Madrid zit de schorsing van Suarez erop en kan Luis Enrique zijn gedroomde aanval het veld insturen.

De onderlinge verhoudingen blijven echter hetzelfde volgens Neymar. 'Voor mij is Messi de beste speler ter wereld. Sterker, hij is de beste voetballer ooit. Maar Luis Suarez hoort ook bij de absolute top en ik ben ervan overtuigd dat hij mooie dingen gaat laten zien bij ons', aldus Neymar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.