Luis Enrique kan niet wachten: 'Hekel aan voorbereiding'

Reacties

Voor Barcelona is het duel om de Joan Gamper-trofee met AS Roma van woensdag het laatste oefenduel van de voorbereiding. Voor trainer Luis Enrique in meerdere opzichten een leuk moment, in de eerste plaats omdat de Spanjaard totaal niet houdt van oefenwedstrijden.

Luis Enrique kan niet wachten: 'Hekel aan voorbereiding'

Op een persconferentie blikte de oefenmeester dinsdag vooruit op het duel met de Italianen. 'Ik heb een hekel aan de voorbereiding', gaf Luis Enrique daar toe. 'Dat gevoel heb ik altijd al gehad, ik kon en kan niet wachten totdat het seizoen écht gaat beginnen.' Het feit dat AS Roma-thuis de laatste oefenwedstrijd is, stemt hem dan ook tevreden. Volgende week dinsdag speelt Barcelona tegen Sevilla om de Europese Supercup, waarna het tweeluik met Athletic de Bilbao om de nationale Supercup op de rol staat.

Maar voor Luis Enrique is de wedstrijd tegen AS Roma om nóg een reden mooi. Na drie jaar trainer te zijn geweest van Barcelona B, stond de trainer in 2011 bij de Romeinen voor het eerst op het hoogste niveau op eigen benen. 'Ik ben Roma enorm dankbaar voor het feit dat ik mijn vierde jaar als trainer daar heb mogen beleven. Ik heb mooie herinneringen aan die tijd, het was een unieke ervaring', aldus Luis Enrique, die na een teleurstellend seizoen vertrok naar Celta de Vigo.

Ook ging hij in op de situatie van aanvaller Pedro, die steeds nadrukkelijker wordt gelinkt aan een vertrek uit Camp Nou. 'Als er een speler vertrekt, wie dan ook, is dat omdat hij daar zelf om heeft gevraagd', sprak hij. 'Hij is een uitstekende speler, ik heb het liefst dat hij bij ons blijft. Er is nu nog geen nieuws, hij zal zelf zijn toekomst gaan bepalen.' Ook bevestigde Luis Enrique, die eerder waarschuwde voor hoogmoed van zijn ploeg, dat Andrés Iniesta, Lionel Messi, Sergio Busquets en Javier Mascherano komend seizoen de eerste vier aanvoerders zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.