Luis Enrique gunt Xavi waardig afscheid, debuut Vermaelen

Reacties

Na de eindstrijd om de Spaanse beker en Champions League-finale geeft trainer Luis Enrique voormalig international Xavi de kans waardig afscheid te nemen van zijn Camp Nou.

Luis Enrique gunt Xavi waardig afscheid, debuut Vermaelen

Xavi maakte donderdagmiddag bekend dat hij kampioen Barcelona na het lopende seizoen verruilt voor Al Sadd uit Qatar. Na 24 jaar komt er daarmee een einde aan het tijdperk van middenvelder Xavier Hernández i Creus (35) bij Barcelona.

Zaterdag speelt Xavi tegen Deportivo La Coruña dus zijn laatste competitiewedstrijd in eigen huis, terwijl op zaterdag 30 mei de Spaanse bekerfinale tegen Athletic de Bilbao op het programma staat in Camp Nou. 'Xavi start tegen Deportivo', liet Luis Enrique (foto) tijdens de persconferentie weten.

'Hij voelde dat het tijd was om na dit seizoen te vertrekken. Xavi heeft nog steeds het niveau om voor Barcelona te spelen, maar heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging. Hij zal dan ook de realiteit onder ogen moeten zien. Als hij straks een pass verstuurt bij Al Sadd kan hij wel eens een slechte pass terugkrijgen', aldus Luis Enrique over de 35-jarige spelmaker die dit seizoen vooral als invaller wordt ingezet.

Vermaelen
Luis Enrique gaat zaterdag roteren en laat de spelers die dit seizoen nog niet veel hebben gespeeld in actie komen. De Spaanse coach liet weten dat Thomas Vermaelen sowieso speelt. Dat zou betekenen dat de Belg na lang blessureleed eindelijk zijn debuut maakt in het shirt van de Spaanse grootmacht.

Over zijn eigen toekomst wilde de Spanjaard het niet hebben. 'Daar ga ik niet op in. We hebben nog drie wedstrijden voor de boeg. Pas na dit seizoen zal ik reageren', zei Luis Enrique. Na de laatste competitiewedstrijd heeft Barcelona nog twee finales voor de boeg. Op zaterdag 6 juni is Juventus de tegenstander in de Champions League-finale, terwijl een week eerder de eindstrijd om de Spaanse beker op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.